Een opstelling ervaren onder deskundige begeleiding?

Om de maand organiseer ik met collega opsteller Tim van Lingen een opstellingen-avond in de omgeving van Haarlem/Vogelenzang. Op de avond zelf bekijken we wie er een vraag inbrengt en wie er als ‘representant’ deelneemt.  Tenzij anders vermeld vinden de opstellingen niet tussen de paarden plaats.

Als vraaginbrenger breng je een persoonlijke kwestie in die we met elkaar zullen gaan verkennen. De ervaring leert dat ook de betrokken representanten en toeschouwers waardevolle ervaringen opdoen én meer zullen leren over systemisch werk en opstellingen in het bijzonder. Elke avond duurt van 19.30-22.30 uur. ( inloop vanaf 19.00 uur) We hebben meestal de tijd om twee vraagstukken uit te werken.

 

De eerstvolgende bijeenkomst tussen de paarden vindt plaats op vrijdagavond 28 juni 2024 op de boerderij van Zebra-Zorg in Vogelenzang.


Over systemen en opstellingen

Veel van onze (onbewuste) overtuigingen, patronen en gedragingen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid, leven en werken. Opstellingen zijn interventies die in het systemisch werk gebruikt worden om inzicht en beweging te krijgen in zaken die vastzitten binnen een systeem. Dat kan een situatie zijn die speelt in jezelf, je familie, jouw team of organisatie. Om mee te doen met een opstelling hoef je geen ervaring te hebben. Tijdens de avonden wordt beknopt theorie behandeld en uitleg gegeven. De ervaring volgt al doende.

 

De volgende vragen of situaties lenen zich o.a. voor een opstelling:

    • In mijn familie speelt iets waar ik last van heb en ik kom er maar niet achter hoe het zit
    • Ik kan mijn eigen plek niet goed vinden (op werk, in relaties, in mijn familie)
    • Ons team loopt steeds tegen hetzelfde probleem aan en met analyse alleen komen we er niet uit
    • Ik moet een beslissing nemen, maar het lukt me maar niet om dat daadwerkelijk te doen
    • Ik loop steeds tegen hetzelfde probleem (of patroon) aan en ik kom daar maar niet vanaf

Praktisch

Informatie over data, kosten, locatie én de mogelijkheid om te boeken vind je op de website van Tim

Heb je vragen voordat je je op wilt geven? Bel dan Tim: 06-29462400 of stuur mij een berichtje via coach@vogelpaard.nl