Voor wie?

Voor kinderen (van alle leeftijden)

Bij Vogelpaard benaderen we ‘probleemkinderen’ graag als boodschappers van de familie. Daarvan klaart de lucht vaak op. Met de vraag aan de rest van de familie: ‘En hoe gaat het eigenlijk met jullie?’ wordt de druk op het kind waarover zorgen zijn wat verlicht en lukt het meestal beter om samen naar het geheel te kijken. Als je met zijn allen in een wiebelend schuitje zit, breng je alleen met elkaar de boel weer in evenwicht. We vinden het belangrijk om ouders en andere familieleden er aan te herinneren dat er veel wijsheid in hun eigen bron te vinden is.

Voor families

Hoe ingewikkeld de verhoudingen ook kunnen liggen, familie blijft een belangrijke steunbron in het leven.  Jonge kinderen lijden het meest onder verstoorde verhoudingen binnen families. Zij hebben antennes voor onderhuidse narigheid en weggedrukte emoties. Wanneer volwassenen wankelen, zijn zij vaak als eerste bereid om steun te bieden. Wanneer een kind wankelt worden volwassenen op de proef gesteld. Het is immers hun taak om te zorgen dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Bij Vogelpaard reizen we met families mee door hun leven. Met elkaar zoeken we naar nieuwe wegen, zonder oordeel en met oog voor de hele familie.

 

Voor organisaties

Binnen een organisatie wordt net als in families gezocht naar evenwicht. Ook hier kunnen zich onder de oppervlakte dingen afspelen die invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken. Het met elkaar de kaarten open op tafel leggen loont. Vogelpaard richt zich vooral op het begeleiden van teams binnen Zorg en Welzijn. Het is van groot belang dat deze professionals zicht hebben op hun eigen familiegeschiedenis en de invloed hiervan op hun functioneren. Onder het motto ‘je kunt de ander niet verder brengen dan je zelf bent gegaan’ staan we teams graag bij in hun professionele ontwikkeling.

Wie eigen bodem kent vliegt zich vrij